Yoga voor jou alleen

Individuele yogalessen

Alle aandacht voor het kind alleen. In een rustige en veilige omgeving. Samen met de yoga docente werken aan aandacht, concentratie, spierontspanning of zelfvertrouwen. 

Vooraf vindt er een intakegesprek plaats met ouder/verzorger en het kind. Er wordt samen een plan van aanpak gemaakt. Hiermee gaan we aan de slag. Regelmatig is er contact met de ouder/verzorger voor overleg. Soms wordt er voorgesteld dat ouders samen met het kind thuis verder oefenen. Voor het juiste verloop wordt meestal een cyclus van 10 yogalessen (1 x per week) voorgesteld.

De individuele les is fijn voor kinderen die een rustpunt nodig hebben in de week. Ook is het geschikt voor kinderen met autisme, ADHD of hooggevoelige kinderen.

Individuele yogales kan helpen bij:

  • - verbeteren van concentratie
  • - emotionele problemen
  • - meer zelfvertrouwen krijgen
  • - krachtiger willen worden zowel lichamelijk als geestelijk
  • - of met een andere vraagstelling

Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met de prikkels van een groepsles.

  

Een bijzondere manier om kinderen te coachen is door middel van COACHEE!

"Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen dan door een jaar met hem te praten" (Plato).

Tijdens het spelen van het COACHEE!-spel leert het kind meer over zichzelf en eventuele problemen. Aan de hand van vele soorten vragen en opdrachten krijgt het kind inzicht in hoe hij met bepaalde situaties kan omgaan. Het COACHEE! spel is het meest geschikt voor kinderen van 6 - 15 jaar. Onderwerpen die naar voren komen zijn: gezin / familie, kwaliteiten en talenten, hulpvraag of probleem onderzoek, zelfbeeld en probleemoplossend vermogen, school, emoties en emotieregulatie.